HomeNyitóoldalra
E-mail írása
A Szentjakab Parkfaluról általábanRészletes leírás térképpelA Szentjakab Parkfalu ingatlanjairól általábanA Szentjakab Parkfalu térképe, az eladó ingatlanok árlistájaAz összes eladó ingatlan a Szentjakab ParkfalubanA parkfaluról


Budapesttől néhány km-re, Mogyoród határában, természetvédelmi terület mellett, a Gödöllői Dombság lábánál épült fel, s épül még ma is a már működő Szentjakab Parkfalu, mely kényelmével, biztonságával, fejlett infrastruktúrájával, és elérhető áraival az ideális megoldást kínálja azoknak a családoknak, akik mindennapjaikat egy természetközeli, minden közművel ellátott, új házakból álló környezetben, a nagyváros forgatagától ideális távolságra szeretnék élni.
A Szentjakab Parkfaluban lehetősége van még néhány önálló, összközművesített, 800-1100 m2-es telek, illetve különböző készültségi fokon álló házak megvásárlására.


Fényképek a Szentjakab Parkfaluról (külön ablak)Ennek folytatásaként, de nem szoros részeként jött létre az É-i kaputól jobbra elterülő terület (az "5. ütem").
(lásd az Szentjakab Parkfalu
térképét)
Ezen belül 8 db 4 lakásos, és 1db 3 lakásos sorház építési engedélyét hagyta jóvá az illetékes építési hatóság. Az egyes lakásokhoz tartozó zöldterület mérete 194 és 651 nm között változik.
Látványtervek az 5. ütem sorházi lakásairól


Látványtervek az 5. ütem sorházi lakásairól » 

 Fényképek a Szentjakab Parkfaluról
 A Szentjakab Parkfalu könnyen megközelíthető:

Autóval az M3-as autópályán: Mogyoród-Szadai kihajtó után balra Szada felé. 1,5 km után jobbra fordulva az autópálya alatt áthaladva 600 m hosszú úton jut el a Szentjakab Parkfaluhoz.
(Hősök terétől 20 perc)
Autóval Fót-Mogyoród felől, ill. Kerepes felől a 3-as útról ( lásd
részletesebben), vagy
A gödöllői HÉV-vel: a Szentjakab-Tölgyes HÉV megállónál kell leszállni. A HÉV a parkfalu déli bejáratánál áll meg. (Az Örs vezér tértől 35 perc a menetidő.)


Fényképek a Szentjakab ParkfalurólA parkfaluról általában

 
Mi az a Parkfalu ?

Sokak feltették számunkra azt a kérdést, hogy mi is az a Parkfalu. A legjobban, legtömörebben egy bentlakó fogalmazta meg:
“A Parkfalu egy családi ház előnyeit ötvözi egy motel előnyeivel. Enyém a telek, enyém a ház, kimehetek a házam elé a gyepre, leheveredhetek a füvemre. Saját telkem, házam van, ugyanakkor van őr, karbantartó, gondnok, akik a megfelelő környezetről gondoskodnak. Én nyugodtan magára hagyhatom két hétre a házamat, mert lesz, aki locsolja a virágaimat, vagy megeteti a macskámat, figyel az értékeimre. Ezért a szomszédokkal együtt szívesen viselem a magán területeken kívüli közösen használt területekkel kapcsolatos teendők nem megterhelő anyagi terheit.”

    

A Szentjakab Parkfaluban úgy élünk, mint egy többgenerációs nagy család. Vannak olyan babák, akik már itt születtek, s élnek itt nyugodt életet nyugdíjas öregek is.

Fényképek a szentjakab Parkfaluról        


 
A Szentjakab Parkfalu területe

A Szentjakab Parkfalu a tengerszint felett 210-258 méterrel, a KH 19°18’ és az ÉSZ 47°36’, Mogyoród település észak-keleti határában, a Szentjakab-Tölgyes HÉV megálló mellett található. Több száz hektár vegyes erdő (tölgy, fenyő, akác), mezőgazdasági terület és üdülőtelkek határolják. A terület átlagban 5-10%-os lejtésű.

A parkfalu Déli kapujánál található a gödöllői HÉV Szentjakab-Tölgyes megállója, amely megoldást nyújt autó nélkül is a munkába, illetve iskolába járáshoz. (Gödöllő 10 perc, Őrs vezér tér 35 perc.)

A Szentjakab Parkfalu 24 hektár (240 000 m2) területen terül el.

A lakók nyugalmát biztonsági őrség, és a körbekerített terület is biztosítja. Tervezzük, hogy kiépítünk egy teljes területet felügyelő biztonsági rendszert.

Az építési telkek összközművesítettek (víz, gáz, villany, csatorna), ezen felül hagyományos és ISDN telefon hálózat, valamint kábeltévé is biztosítja a kényelmet. Útjaink díszkővel burkoltak (Viacolor), az éjszakai világítást kandelláberek adják.

2003 őszétől óvoda is működik a parkfalu területén (Montessori), de a gyerekek örömére játszótér is van. Sportpálya építését szintén tervezzük.


A parkfalu infrastruktúrája biztosítja a város kényelmét, a környezet nyugalmat, harmóniát áraszt.

A parkfaluban megvalósíthatja álmait: saját telken építhet, építtethet családi házat, vagy előre megtervezett, az ön által is jóváhagyott állapotú, kulcsra kész házat is választhat.


Fényképek a Szentjakab Parkfaluról

 
       

 

A harmonikus életstílus biztosítása, valamint az ingatlanok értékének és biztonságának megőrzése érdekében a Szentjakab Parkfalu Kht. kialakította az Együttélés Szabályait:


 Együttélési szabályzat (2006. májustól)   Letöltése *.rtf formátumban
 Üzemeltetési szerződés (2006. májustól)   Letöltése *.rtf formátumban


Telekválasztás   Házépítés   Beépítési kötelezettség   Beépítési szabályok   Otthonteremtés
Telekválasztás

Az optimális telek kiválasztásánál a telekméret és az ár mellett számos tényezőt fog figyelembe venni:

 • a terület fekvése, hangulata,
 • építési lehetőségek, kötöttségek,
 • várható építési és fenntartási költségek,
 • közlekedési lehetőségek,
 • távolság a munkahelyétől, munkalehetőségektől,
 • távolság gyermekei iskolájától,
 • közművesítettség foka,
 • környezeti adottságok,
 • szórakozási, sportolási, művelődési lehetőségek,
 • távlati település-fejlesztési tervek,
 • a terület értékmegőrző képessége,
 • de lehet, hogy megmagyarázhatatlan okok miatt dönt egy telek mellett,
  egyszerűen azért, mert megragadta a fantáziáját.

Jól tudjuk, hogy az otthonteremtés költségei jelentősek. Egy családi ház felépítése során a költségek 20-30 % -át a telek ára teszi ki, tehát jelentős összegeket lehet megspórolni a telek kiválasztásakor. Mégis mérlegelni kell, hogy az olcsóbb telekkel járó estleges kényelmetlenségek, például a tömegközlekedés hiánya a későbbiekben milyen terhet ró a család gépkocsival nem rendelkező tagjai számára.


Házépítés

A Parkfalu területén az átlagosan 930 négyzetméteres telkeken (258 négyszögöl) 169 családi ház és 51 sorházi lakás elhelyezésére van lehetőség.

A telek vételárának kifizetése után Ön hozzá kezdhet az építkezéshez. Ehhez a Szentjakab Parkfalu Kht. és az Értékesítő Iroda minden segítséget megad.

Szabadon eldöntheti, hogy kivel és hogyan építteti fel a házát. De természetesen mi is segíthetünk a házépítésben, Önnek, akár hagyományos vagy könnyűszerkezetes technológiával kíván építkezni - de akkor is tudunk segíteni, ha például skandináv gerendaházban képzeli el a jövőjét.


Beépítési kötelezettség

A Szentjakab Parkfaluban a Magyarországon általában alkalmazott beépítési előírások érvényesek. Vagyis amennyiben Vevő a telek megvásárlását követő négy éven belül felépíti a házát és megszerzi ingatlanjára a lakhatási engedélyt, úgy mentesül az ingatlanvásárlás utáni illeték megfizetésétől.


Beépítési szabályok

A Szentjakab Parkfalu és környezete kialakítására Általános Rendezési Terv és Részletes Rendezési Terv (RRT) van érvényben, amely építési megkötéseket tartalmaz a Parkfalu teljes területére: (Az alábbi pontok a Rendezési Terv egyszerűsített változatát tartalmazzák.)


 • A területen csak lakóépületek helyezhetők el. A lakásokban és a csatlakozó helyiségekben kisipari tevékenység nem folytatható. A területen melléképületek nem helyezhetők el.
 • A maximális beépíthetőség 25%,
 • A maximális utcai homlokzatmagasság 4 m, ami az oldal és hátsó homlokzatoknál sem léphető túl.
 • A telkeken szabadonálló házak építhetők;
 • Az előkert mérete minimum 5 m, ettől a telek belseje felé el lehet térni. A hátsókert mérete minimum 6 méter. Az oldalkert minimum 3 méter.
 • Az épületeken a jellemző tetőalakítás: magastetős, kb. 30 fokos.
 • Kerülendő a nagy robosztus tetőalakítás, valamint a tetősíkok kisméretű épített elemekkel történő szabdalása.
 • Kerülendő a földszinti padlóvonal túlzott mértékű felemelése (1-1,5 m) a terepcsatlakozástól.
 • Az épületek ornamentikáját a terület egészére kiterjedő stílusjegyek figyelembevételével kell kialakítania.Otthonteremtés

Új otthona megteremtésével, telekvásárlással és a házépítéssel nagy fába vágja a fejszéjét.

El kell döntenie, hogy hol van az a hely,

 • ahol ki tudja pihenni a hétköznapok fáradalmait,
 • ahol biztonságban érzi magát,
 • ahol nyugodtan játszani engedheti gyermekeit, és
 • ahonnan nem vágyakozik el sehová, mert annyira rabul ejti a környezet, a természet közelsége.

Mi ezt a helyet kínáljuk Önnek. A Gödöllői dombvidék festői szépségű lejtőinek egyikén, több száz hektár fenyő, tölgy és akácerdő mellett egy, a mai kor igényeit messzemenően kielégítő, Magyarországon egyedülálló Parkfalu létrehozásán dolgozunk.

A tervezgetés, álmodozás során Önben is felmerültek azok a szempontok, amelyek alapján el fogja dönteni, hogy milyen típusú lakást, házat szeretne. Amikor Ön a lakásvásárlással szemben a családi ház építését választotta, végiggondolta, hogy ez milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal jár. A hazai ingatlanpiacon nézelődve kiderül, hogy lakást venni valamivel olcsóbb, mint házat építeni, bár ez kétségkívül megalkuvásokkal jár. A saját telekkel egyben a nyugalmát is megvásárolja.

Mi is jól tudjuk, hogy a megfelelő telek kiválasztása igen nehéz feladat. A döntés az Ön kezében van, és mi ehhez tudunk segítséget nyújtani. A mi ajánlatunkat választva, igazán otthonának érzi majd a Gödöllői dombságot és a Szentjakab Parkfalut.
A Szentjakab Parkfalu környéke...

Fényképek a Szentjakab Parkfaluról• • •
További információkért, illetve a megtekintéshez időpont egyeztetésért
kérjük hívja az alábbi telefonszámot:

06-20/483-7134

• • • 

Copyright - Szerzői jogokHome
 
Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Látványtervek az 5. ütem sorházi lakásairól Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a szentjakab Parkfaluról Fényképek a szentjakab Parkfaluról Fényképek a szentjakab Parkfaluról Fényképek a szentjakab Parkfaluról Fényképek a szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról Fényképek a Szentjakab Parkfaluról